Віра Олександрович

Ділки на Тернопільщині «хімічили» із доходами від продажу нерухомості

забудовники

Забудовників, які ухилялися від сплати податків, причому в особливо великих розмірах, викрили на Тернопільщині. У звітності ділки вказували лише частину отриманих від продажу нерухомості коштів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Днями співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили протиправну діяльність посадовців двох будівельних фірм, - кажуть фахівці. - Суб’єкти господарювання, займаючись будівництвом і реалізацією квартир та нежитлових приміщень, ухилилися від сплати податків, причому - в особливо великих розмірах.

Для того, аби приховати реальні доходи, отримані від реалізації нерухомості, бізнесмени діяли за своїм планом, пояснили у податковій.

- У податковій і фінансовій звітності вони вказували лише частину отриманих від продажу коштів, - розповідають податківці. - Її перераховували покупці на розрахункові рахунки забудовників. Решту оплати здійснювали за готівку, в тому числі - в іноземній валюті. Звісно ж, без відображення в бухгалтерському обліку і податковій звітності.

За результатами обшуків, проведених на підставі ухвал суду, правоохоронці вилучили речі та документи, які мають значення речових доказів. Податкові міліціонери виявили також готівку в іноземній і національній валюті. Загальна сума - 7,4 млн грн (в еквіваленті національної валюти, згідно з курсом Національного банку України – прим.). Триває досудове розслідування.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео