Віра Олександрович

Об’єднатися із Тернополем хочуть ще п’ять сіл Зборівського району

Карта2

Ще 5 сіл Зборівського району просяться до складу Тернопільської міської територіальної громади (МТГ).

Так, на сайті міської ради вчора, 24 січня, оприлюднили два майже ідентичних проекти рішень: «Про надання згоди на добровільне приєднання Нестерівської сільської територіальної громади до Тернопільської МТГ» і «Про надання згоди на добровільне приєднання Висиповецької сільської територіальної громади до Тернопільської МТГ».

картв1
картв1

Автор обидвох проектів - начальниця міського управління економіки, промисловості і праці Тетяна Корчак. По-перше, вона проситиме надати згоду на приєднання села Нестерівці. Виявляється, від тамтешнього сільського голови ще 11.02.2019 року надійшов відповідний лист. Висновок уже зробили і в постійній комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

По-друге, надати згоду депутатам пропонують і на добровільне приєднання до Тернополя сіл Воробіївка, Серединці, Висипівці, Кокутківці, що входять до Висиповецької сільської територіальної громади. Що цікаво, лист від тамтешнього сільського голови надійшов ще 16.07.2018 року. Постійна комісія міської ради із питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності також свій висновок зробила. Власне, до Тернополя жителям цих сіл – доволі близько і вони значно розширять «смужку» території громади у напрямку Зборівського району.

Карта3
Карта3

Нагадаємо, востаннє депутатів збирали ще минулого року. Розпорядження про нову, уже 45-ту сесію міської ради ще немає, але питання для неї активно готують (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото із відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео