Оксана Бучко

Тернополяни можуть допомогти скасувати ухвалену «абонплату за транспортування газу»

15_main

В Україні тариф на транспортування газу зріс на 46%, при цьому за нього вирішили платити окремо – у вигляді абонплати. Тернополяни можуть підписати петицію проти такої ухвали, яку прийняла НКРЕ  (Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг).

- Вимагаємо негайно скасувати ухвалену НКРЕ так звану «абонплату за транспортування газу», - йдеться у петиції. – Вона є ні чим іншим, як спробою висмоктати додаткові гроші з народу й не ґрунтується на жодних економічних розрахунках! Ми самі власним коштом прокладали собі газ у хати і вже заплатили десятки тисяч гривень за ці підключення! Згадана ухвала - це нахабний та цинічний грабунок народу!

Як повідомляє glavcom.ua, тариф на транспортування газу зріс на 46%. Тож розрахунки за газ хочуть проводити на основі обсягу споживання газу протягом газового року (проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня), помноженого на тариф на доставку. Результат ділитимуть на 12 рівних платежів, які виплачуються щомісячно протягом року, пояснили в прес-службі Регіональної газової компанії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео