Віра Олександрович

Тернопіль: угоди про оренду уклали на рік, причому із можливістю розірвання (фото)

Мерія

Громадські, релігійні і благодійні організації у Тернополі надалі користуватимуться майном комунальної власності безкоштовно. Платити поки що у казну міста не будуть і представники державних установ, і підприємці, які організовують харчування у навчальних закладах.

Такий висновок можна зробити із результатів позачергової сесії міської ради, на яку депутатів збирали вчора, 31 січня. Нагадаємо, у порядку денному було всього два питання. Стосувались вони надання у безкоштовну оренду комунального майна. Проте доповідачі були іншими, ніж припускав «Терен».

Мединський
Мединський

Спершу до трибуни пішов Володимир Мединський. Він запропонував депутатам проголосувати за перелік із 9-ти громадських, релігійних і благодійних організацій, які претендували на безоплатну оренду майна комунальної власності.

За словами міського голови Сергія Надала, перераховані вище установи допомагають тим, хто цього потребує, тож громадський сектор варто забезпечити такою підтримкою від міськради. Єдине, що врахували депутати, - угода дійсно діятиме лише рік, причому із можливістю розірвати її в односторонньому порядку. У залі знайшлося 25 «за».

- Пропозиція щодо терміну у 35 місяців - для підприємств комунальної власності і громадський організацій. Для державних підприємств і установ – рік, - каже Сергій Надал. – Можливо, ми протягом року отримаємо фінансування для державних органів за оренду майна, а ми наперед ухвалюємо рішення про безкоштовну оренду.

Сум
Сум

Заступник начальника управління-начальник відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Ірина Сум замінила того дня біля трибуни Ольгу Похиляк. Зауважимо, саме головна освітянка міста була автором проекту «Про надання в безоплатне користування майна комунальної власності суб'єктам підприємницької діяльності, які здійснюють організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти Тернополя в 2020 р.».

- Загалом у нашій мережі – 40 закладів освіти, - розповідає чиновниця. – Причому у 37-ми укладені угоди із суб’єктами підприємницької діяльності. Їхній перелік затвердили на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Це рішення також отримало підтримку у депутатів. Можливо, тому, що їм повідомили, що підприємці годують дітей із пільгових категорій безкоштовно. Єдине прохання, що прозвучало від представника фракції «Самопоміч» Назара Зелінки, - подбати про покращення меню у шкільних їдальнях. Бо, мовляв, харчування дітей нині бажає кращого.

До слова, розпорядження про нову чергову сесію міської ради оприлюднили ще 28 січня. Це засідання відбудеться у п’ятницю, 7 лютого. Початок - о 09:00.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео