Про українського нацгвардійця з Тернопільщини зніматимуть фільм-розслідування (відео)

марків

Розпочато зйомки фільму з приводу захисту солдата Віталія Марківа з Хоросткова, який, як багато хто вважає, несправедливо був засуджений та перебуває у в’язниці в Італії.

Так, команда українських та італійських журналістів розпочали зйомки фільму про історію двох журналістів, Андреа Рокеллі та Андрія Міронова, які загинули на Сході України ще 24 травня 2014 року, та українського солдата Віталія Марківа, якого звинуватили в убивстві та засудили до 24 років ув’язнення, повідомляють на сайті www.lmn.in.ua.

– Здавалося б, справу закрито – але це не так. Залишається багато питань. Ця справа стала політичною, і виглядає, що ув’язнений солдат, який має громадянство України та Італії – не вбивця, а цап-відбувайло, – зазначають режисери фільму.

Усі небайдужі можуть підтримати фільм на захист несправедливо засудженого солдата, адже на його зйомки потрібно 35 тисяч євро, а досі зібрали тільки 3 тисячі євро. Підтримати ініціативу можна за посиланням.

До українців звернулася і голова політради Української галицької партії Ірина Моряк з закликом підтримати зйомки фінансово.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео