Тернопільська учениця стала суперфіналісткою національного проєкту (фото)

9-vsi-superfinalisti

Учениця Тернопільської загальноосвітньої школи №24 Марія Сивак стала суперфіналісткою національного проєкту «Молодь дебатує». Фінал відбувся 8 лютого у Харківському національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого, а темою фінальних дебатів була: «Чи варто виділити частину місць у Верховній Раді представникам неурядових громадських організацій (НГО)?».

Загалом у проєкті лише цього року взяли участь близько 1000 школярів і школярок з 8-го до 11-го класу, а у півфіналах і фіналі дебатували учні з 30-ти міст України.

Для Марії Сивак це був дебют у проєкті, тому потрапляння у фінал рівноцінне перемозі, йдеться на сайті Тернопільської міської ради.

– Це був мій перший досвід такого публічного виступу. І це була перемога над собою, над своїми страхами та комплексами, говорить школярка. Бо я знаю, як інші хлопці та дівчата три роки поспіль намагаються потрапити до фіналу, а в мене вийшло з першої спроби. Я на таке не сподівалася.

21-mariya-sivak-2
21-mariya-sivak-2

15-predstavniki-nimetskoi-storoni-1
15-predstavniki-nimetskoi-storoni-1

Довідка. Проєкт «Молодь дебатує» з'явився в Україні в 2016 році. Унікальну методику німецьких молодіжних дебатів Jugend debattiert її автори вперше дозволили використовувати на іншій мові. І в 2016 році в українській версії проєкту брали участь 113 учнів з 8 шкіл 4 регіонів країни. Уже в 2018-2019 роках в проєкті взяли участь 42 школи та близько 800 дітей з 12-ти областей України. Загалом методикою за всі три роки оволоділи більше 2000 українських школярів і школярок. Проєкт проходить за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини і методичної підтримки Jugend debattiert.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео