Транспорт для соціальних послуг: у Тернополі подбали про дітей з особливими освітніми потребами

screenshot_2_17

Діти з фізичними вадами та інвалідністю відтепер матимуть можливість без проблем доїжджати в освітні, реабілітаційні та лікувально-оздоровчі заклади міста, адже комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр №1» отримала в подарунок автомобіль.

- Транспорт інклюзивно-ресурсного центру розрахований для дітей віком від 2 і до 18 років, які мають захворювання опорно-рухового апарату або пересуваються на технічних засобах реабілітації, - повідомив очільник міста, Сергій Надал.

У Тернополі це вже друге «соціальне таксі».

- Як зазначає директор Центру Тетяна Бабійчук, придбаний транспорт є повноцінним мобільним інклюзивно-ресурсним центром, адже він обладнаний усім необхідним для обслуговування дітей з особливими освітніми потребами. Окрім перевезення дітей з інвалідністю до реабілітаційних та інших закладів, за допомогою даного автомобіля фахівці зможуть виїжджати до помешкань дітей, які за станом здоров’я не мають змоги самостійно відвідувати Інклюзивно – ресурсний центр, та надавати дітям корекційно – розвиткові послуги, проводити комплексну оцінку і здійснювати психолого – педагогічний супровід. Скористатися послугами автомобіля зможуть також мешканці тих громад, які заключили угоду про міжбюджетних трансферт з центром, - повідомляють на сайті Тернопільської міської ради.

Такий вид транспорту може перевозити сім пасажирів одночасно. В автомобілі є 5 звичайних пасажирських крісел та два місця для людей на інвалідних візках.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео