Ростислав Фук

Правоохоронці Тернопільщини розшукують шахрая, який ошукав жінку на 60 тисяч гривень

Жінка розповіла, що мала намір придбати книгу, оголошення про продаж якої було розміщено в інтернеті

Із заявою про шахрайські дії до правоохоронців звернулася 34-річна тернополянка, повідомляють у відділі комунікації поліції області.

Жінка розповіла, що мала намір придбати книгу, оголошення про продаж якої було розміщено на торгівельній платформі. Вона зв'язалася з начебто продавцем та узгодила умови купівлі товару. Співрозмовник запропонував їй оформити безкоштовне доставляння, на що заявниця погодилася. Далі потерпіла перейшла за покликанням на фішинговий сайт, де вказала конфіденційні дані своєї банківської картки. Як результат - зникли всі заощадження, а це - 60 000 гривень. 

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття кримінального правопорушення. 

Продаж неіснуючого товару в мережі Інтернет - поширена шахрайська схема. Аби зменшити ризик потрапити на гачок зловмисників - обирайте піспляту та не переходьте за покликаннями, які надсилають незнайомці, – кажуть поліцейські.

Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Читайте також: Двоє жительок Тернопільщини втратили понад 130 тисяч гривень через шахраїв

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео