Віра Олександрович

Гроші на Тернопільщині повернули тим, хто не «хімічив» зі звітами

ПДВ

На Тернопільщині кешбек із податку на додану вартість (ПДВ) уже склав 58,9 млн грн. Левову частку цієї суми повернули юридичним особам.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Про бажання відшкодувати ПДВ у січні повідомили 89 суб’єктів господарювання-юридичних осіб і 25 підприємців Тернопільщини, - каже в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький. - Заявлена ними сума бюджетного відшкодування склала 47 і 6,1 млн грн, відповідно. Порівняно із січнем 2019-го сума ПДВ, заявлена до повернення, зросла на 13 і 3,4 млн грн, відповідно.

За його словами, на початку лютого платникам податків краю повернули із держбюджету 58,9 млн грн ПДВ: 57 млн грн – юрособам, а 1,9 млн грн – підприємцям.

- Залишок невідшкодованого податку для приватних підприємців склав 4,1 млн грн. Юридичним особам залишилося відшкодувати на розрахунковий рахунок 80 млн грн ПДВ, – пояснює очільник ГУ ДПС в області. – Адже щодо 64 млн грн податку ще тривають перевірки і процедура бюджетного відшкодування, передбачена вимогами Податкового кодексу України.

До речі, ще 16 млн грн ПДВ перебувають на стадії судового та адміністративного розгляду.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео