Віра Олександрович

Скільки хворих на пневмонію перебуває нині у лікарнях Тернополя, розповіли медики (фото)

Снимок66

Рівень захворюваності на грип і гострі респіраторно-вірусні інфекції, або ГРВІ, у Тернополі суттєво знизився. 

Окрім того, кількість пацієнтів із пневмонією останнім часом зменшилася вчетверо. Такі дані нещодавно оприлюднили керівники лікарень Тернополя. Брифінг відбувся у приміщенні міської ради.

Снимок11
Снимок11

Насамперед, позитивно на епідеміологічну ситуацію вплинула доволі тепла погода, що встановилася на Тернопіллі у лютому. Наразі статистика із захворюваністю на грип і гострі респіраторно-вірусні інфекції не виходить за рамки типової для цього періоду. Менше стало і тих, хто занедужав на запалення легенів, стверджує директор Тернопільської міської лікарні №2 Ростислав Левчук. Нагадаємо, саме цей заклад є спеціалізованим щодо вказаного напрямку надання медичних послуг. 

– Ви пам’ятаєте нашу зустріч у період загострення ситуації щодо захворюваності на пневмонію, тоді у нашій лікарні було 40, навіть 45 хворих, – розповідає Ростислав Левчук. – Наразі кількість пневмоній не перевищує 10-ти. Тобто ми маємо звичайний рівень захворюваності для цього періоду. І хворих із важким перебігом недуги зараз у нас взагалі немає. 

Снимок22
Снимок22

Медики також висловили сподівання, що наступного тижня показники ще поліпшаться, адже всі школярі підуть на канікули. 

– Рівень захворюваності падає, – каже начальник відділу охорони здоров'я Тернопільської міської ради Василь Даньчак. – Якщо порівняти рівень захворюваності дорослого і дитячого населення, то від початку епідсезону 60-65% хворих – це діти. Але маємо надію, що ситуація зміниться. Цей тиждень – останній перед канікулами, що мають відбутися в усіх загальноосвітніх навчальних закладах. Тож рівень захворюваності через уникнення контактів – впаде.

До слова, у місті також відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Медики обговорили стан забезпеченості місцевих госпітальних баз при наявному ризику поширення збудників вірусного походження, у тому числі грипу і коронавірусної інфекції у Тернополі. Про це також розповіли під час брифінгу. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео