Оксана Бучко

Тернопільських ФОПів закликають підписати петицію проти бюрократизації

87040387_2909608945769301_3660953483713970176_n

Проти глобальної бюрократизації щодо малого та середнього бізнесу виступають підприємці. Вони підготували петицію, що має на меті скасування норм законів 128-ІХ та 129-ІХ.  Долучитись до збору підписів закликають і тернополян.

Як пояснюють у тексті петиції, ці закони підвищують ризик втрати Спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, бо запропонований владою новий облік та звітність нівелюють саме поняття «спрощенки».

-Врятуйте ФОП-ів, - розповідає тернопільський підприємець Оксана Теребуха. - Хто не в курсі, повідомляю, що ВР прийняла ряд законів (а точніше 128, 129) які мають на меті знищити малий та середній бізнес. Замість обіцяної діджиталізації відбувається глобальна бюрократизація. Замість того, щоб зробити життя ФОП-а легшим і тим самим заохотити людей більше розвивати бізнес та наповняти бюджет, влада стала на шлях «доїння» підприємців, запровадивши закони, які нереально виконати. Мені сьогодні, замість того, щоб займатись своєю справою, потрібно вивчати зранку до ночі право і ще кількох людей брати, щоб дотриматись тих всіх законів. А штрафи, між іншим космічні, за неправильно оформленого працівника шестизначне число. Тим самим вони множать корупцію і руйнують життя мільйонів українців. Бо бачте, в них дірка в бюджеті. І ось такий от «геніальний» план її закрити. І не думайте, що вас це не торкнеться, адже ФОП-и - це 70% бюджету. Тому, кому не байдужа його доля: підписуємо петицію.

Також тернополяни долучались до мітингу у Києві 19 лютого. Підприємці подали альтернативні законопроекти 2644 та 2645 внесли в порядок денний розгляду на профільному комітеті. Після оголошення дати їх розгляду усіх закликають їхати знову до Києва.

Фото Підприємці України / #SaveФОП

Вибір читачів за тиждень

Відео