Дарія Шевченко

Тернополяни мають можливість закріпити зелену територію за своїм іменем

thumb_l_27286

«Терен» писав про те, що у Тернополі започаткували еко-ініціативу «Я – господар свого міста». Її мета полягає в тому, щоб кожен тернополянин, який хоче жити в чистому місті, зміг підтримати порядок у ньому та сприяти його озелененню.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський, днями надійшла перша заявка від мешканки будинку Броварна, 14, яка проявила ініціативу доглядати клумбу неподалік свого будинку.

Акція передбачає вибір будь-якої ділянки, яку ви хочете привести до ладу, проте своє бажання ви обов’язково маєте погодити із працівниками управління.

- Закликаємо тернополян не ігнорувати можливість прислужитися своєму місту! Учасники можуть заявити про себе, як про активну частинку громадськості Тернополя, що є дуже почесним. Дані людей, які візьмуть участь у акції, будуть перенесені на інтерактивну карту утримання міста. Ми пропонуємо тернополянам активніше долучатися до благоустрою нашого міста. Ви можете доглядати, поливати, садити квіти чи газони на певних ділянках, які будуть іменними. Це не означає, що ділянка буде передана у власність тому, хто за нею доглядає, однак імена господарів назавжди будуть внесені до переліку шанованих городян і їхні нащадки зможуть не лише пишатися, але й продовжити їхню справу. Підприємці, приміром, можуть доглядати прилеглі до їхніх установ території,  встановлювати після погодження там іменні лавки чи ліхтарі тощо, - розповідає Олег Соколовський.

Для того, щоб запропонувати свої ідеї, тернополяни можуть телефонувати до приймальні управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР за номером  52-58-48, або ж у відділ благоустрою та екології за номером 25-49-34.

 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео