На Кременеччині листоноша спокусилася на чужі гроші

1553006120_130324_baris2_thumb

Втратою роботи та одним роком умовно обійшлося листоноші з Кременеччини бажання до чужих грошей. Жінка підробила підпис односельчанки і прибрала до рук кошти субсидії. Поліція, провівши розслідування, встановила та довела провину працівниці пошти.

– Шахрайство, пов'язане з виплатою соціальних грошей, нарахованих за невикористану субсидію виявили у селі Лідихів Кременецького району. Керівник місцевого поштового зв’язку привласнила ввірене їй чуже майно-житлової субсидії. Потерпіла, не отримавши коштів, звернулася до управління соціального захисту, де з’ясувалося, що гроші таки перерахували на поштове відділення, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

Під час перевірки правоохоронці з’ясували, що всі жителі села зі списків мали б отримати кошти. Та гроші дійшли не до всіх, хоча підписи навпроти прізвищ були. 

– При перевірці стало відомо, що кошти присвоїла завідуюча поштового відділення. Жінка розписалася та привласнила чужу компенсацію – понад 4 тисячі гривень, – кажуть у поліції.

Листоноша на суді визнала свою провину та повністю компенсувала кошти потерпілим. Оскільки вона виховує двох дітей, суддя призначивши один рік позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідну посаду, звільнив від основного покарання з однорічним іспитовим строком.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео