Віра Олександрович

Важлива угода: за чиї гроші добудують «Водну арену «Тернопіль» (фото)

На завершення робіт щодо зведення «Водної арени «Тернопіль» надійдуть гроші із міської скарбниці. Принаймні про це спробують домовитися на Тернопіллі у 2020 році.

Проєкт рішення «Про затвердження Договору між Тернопільською міською радою і Тернопільською обласною радою про міжбюджетний трансферт на співфінансування проекту «Будівництво гідротехнічних споруд веслувального каналу центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена «Тернопіль» у Тернополі і на території Тернопільського району» на 2020 рік» оприлюднили сьогодні, 3 березня.

Круть_ф
Круть_ф

Автор цього документу – начальник міського Управління розвитку спорту та фізичної культури Микола Круть. Він запропонує обранцям тернополян не тягнути з ухваленням договору про трансферт, адже перші змагання на плесі каналу, що поруч із с. Біла, мають відбутися вже цього року.

Цитуємо документ: «…Предметом договору є:

- передача із міського бюджету Тернополя до обласного бюджету коштів у сумі 12 млн 691,414 тис. грн. у вигляді міжбюджетного трансферту «Інші субвенції з місцевого бюджету» для фінансування видатків на реалізацію проекту «Будівництво гідротехнічних споруд веслувального каналу центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена Тернопіль» у м. Тернополі та на території Тернопільського району» на умовах спів фінансування;

- передача об’єкту у 2020 р. у комунальну власність Тернопільської міської ради на баланс комунального закладу.

Канал2
Канал2

З повним текстом договору між міською і обласною радами можна ознайомитися ТУТ. Контроль за виконанням рішення, якщо його приймуть, покладуть на постійну комісію міської ради з питань бюджету та фінансів (голова Михайло Ібрагімов – прим.).

До речі, Тернопільська обласна рада, у свою чергу, зобов’язується:

- отримати зазначену субвенцію у повному обсязі та внести, відповідно до чинного законодавства, пов’язані з цим зміни до Тернопільського обласного бюджету на 2020 р.;

- використати кошти зазначеної субвенції за цільовим призначенням у 2020 р. в межах надходжень даних коштів.

Канал3
Канал3

Вказаний договір набере чинності з дня його підписання сторонами і діятиме до 31.12.2020 року. Цей пункт, напевно, буде вже у порядку денному наступної, 47-ї сесії. Хоча відповідного розпорядження мера ще немає, але до нового засідання активно готуються (про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео