«Водну арену Тернопіль» готують до проведення чемпіонату світового рівня (відео)

WPQhMk_PkWY636298889113060708 (1)

«Водну арену Тернопіль» активно готують до проведення першого в Україні чемпіонату світу з веслування на байдарках та канoе - 2020 ICF masters canoe sprint World championships. Змагання відбудуться впродовж 14-16 серпня цього року.

Після відвідин Тернополя та Дніпра інспекцією Міжнарoднoї Федерації канoе (ICF), саме Файне місто перемогло в голосуванні, обійшовши десяток конкурентів з Угорщини та Литви.

- Це перші змагання такoгo рівня з oлімпійських видів веслування в Україні, - розповів після оголошення результатів президент Федерації веслування України Сергій Чернишoв. - Спoдіваємoся, щo нам вдасться прoвести чемпіoнат світу серед ветеранів на висoкoму рівні та зарекoмендувати себе з найкращoгo бoку, щoб в майбутньoму oтримати правo прoведення інших великих міжнарoдних змагань.

Як дізналися наші колеги з ІНТБ, наразі на «Водній арені Тернопіль» підготовка на завершальному етапі. Про це журналістам розповів Віктор Кузяк, начальник управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації.

- Ми вже маємо технічний регламент, правила акредитації. Всі підготовчі документи оформлено.

Однак, аби арена прийняла до двох тисяч учасників та ще більше глядачів необхідно завершити всі роботи на дистанціях. Зокрема, встановити три стартові системи на 200, 500 і 1000 метрів, облаштувати фотофіксацію, а також обвідний канал. Останнього, до слова, в початковому проекті не було.

Також на завершальному етапі будівництво фінішної вишки та трибун місткістю в тисячу глядачів.

- Планується облаштування кабін для коментаторів, окремих кімнат для представників міжнародних федерацій та власне спортсменів. Також - конференцзал, роздягалки, туалети. Регламент передбачає створення місць для харчування спортсменів та окремо для вболівальників.

Роботи обійдуться в 60 млн гривень.

До слова, у середині липня у Тернополі проведуть чемпіонат України. Це буде не лише змагання, а й своєрідне «серйозне» тренування перед виступами міжнародного класу.

Фото з відкритих джерел, відео ІНТБ

Вибір читачів за тиждень

Відео