Через протести та ворожнечу тернополянка боїться повертатися з Японії (фото, відео)

Тернополянка Олександра вже кілька років працює в Японії. Дівчина періодично приїздить до рідного Файного, однак цього разу - боїться. Усе - через акції протесту місцевих жителів.

- Дивилася, які були протести і в Нових Санджарах, і в Микулинцях, і в Чернівцях. Людям все одно, чи ти хворий, чи ні, головне - приїхав з країни-зони ризику, - розповідає «Терену» Олександра. - В Україні, де лише один хворий, паніки куди більше, аніж в Японії, де їх у кілька разів більше.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«276744,276745,276747,276748»]

Попри ризики, японська влада та ЗМІ не продукують паніку, не лякають туристів та місцевих жителів.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«276749,276750,276751,276753,276752»]

- На початку спалаху хвороби не було карантинів, обмежень. Навіть у найбільших розважальних центрах люди вільно пересувалися, нікого не перевіряли. Тут навіть не всі носять маски.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«276756,276757,276755,276754»]

Однак ситуація може дещо погіршитися.

- Карантин поки не вводять, однак вже говорять про закриття навчальних та розважальних закладів, кафе, ресторанів. Зараз усі вільно гуляють з дітьми, відвідують парки атракціонів тощо.

Оскільки робота Олександри пов'язана із розважальною сферою, через карантин дівчина може залишитися без грошей. Саме тому тернополянка планує приїхати до рідних, проте - боїться.

- Мені не такий страшний карантин, бо чула, що він обов'язковий для усіх приїжджих. Найбільше боюся протестів, ворожнечі. Я впевнена, що здорова, бо на роботі двічі на день проходжу перевірку, але нашим людям то не докажеш, у них просинається дикий тваринний інстинкт.

Саша просить людей бути гуманнішими та не лякати тих, кому й так не легко.

Нагадаю, раніше тернополянина перевіряли на коронавірус на кордоні. Через можливий спалах хвороби у Файному спортивні змагання обмежили для вболівальників. Те саме зробили й у Чехії, де зараз виступають тернопільські біатлоністи.

Фото, відео надані «Терену» Олександрою

Вибір читачів за тиждень

Відео