Віра Олександрович

Тернопільщина «живе» завдяки землі і податку на доходи фізичних осіб

Гривні

До місцевих скарбниць Тернопільщини платники вже спрямували понад 721 млн грн. Причому найбільше отримали податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку і плати за землю.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- У січні-лютому 2020 року до місцевих скарбниць Тернопільської області надійшло 721,1 млн грн податкових платежів, - уточнює в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький. - У порівнянні з аналогічним періодом торік надходження зросли на 75 млн грн, або «плюс» 11,8%.

Найбільше місцеві бюджети отримали від сплати таких платежів: податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

- Так, краяни сплатили 435,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), що на 39,9 млн грн перевищує відповідний торішній показник, - додає він. - Другий за наповненням місцевих скарбниць – єдиний податок.

Цього платежу спрямували 160,9 млн грн, а це - «плюс» 2,6 млн грн до очікуваного і на 18,4 млн грн більше, ніж торік.

- Надходження від плати за землю склали 56,2 млн грн, що на 7,2 млн грн більше, ніж у січні-лютому 2019-го, - стверджує посадовець. - Акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів сплатили 19,1 млн грн, або на 1,7 млн грн більше, ніж очікували, і на 1,5 млн грн перевищили торішній показник.

Упродовж двох місяців платники спрямували до місцевих скарбниць 16,8 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а це - на 5 млн грн більше, ніж очікували, або «плюс» 42,6%. Приріст цього платежу до 2019-го склав 2,9 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео