Віра Олександрович

За що подякували головному патрульному Тернопільщини Богдану Шевчуку (фото, відео)

Поліція

Про ситуацію із злочинністю у місті, а також про заходи, які здійснюють для безпеки громадян на сесії Тернопільської міської ради 13 березня звітували правоохоронці.

Нагадаємо, майбутній звіт начальника Тернопільського відділу поліції ГУ НП Сергія Гаврилюка кореспондент «Терену» аналізував докладно. Про це і йшлося на сесії. Ось тільки доповідати довелося заступнику начальника відділу. На допомогу йому доволі успішно прийшов начальник Управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

Шевчук
Шевчук

Як йшлося у звіті, за попередній рік у Тернополі зменшилася кількість випадків шахрайства, крадіжок майна і хуліганства. Попри те, за результатами роботи із профілактики та попередження дорожньо-транспортних пригод на території міста, відповідно до проведеного аналізу, спостерігалася тенденція щодо збільшення кількості ДТП. Це стривожило депутатів. Окрім того, їх цікавило, чому у лавах поліції є стільки вакансій.

[embed]https://youtu.be/1uy_9luDuf0[/embed]

Що цікаво, із зали прозвучала навіть пропозиція звільнити Сергія Гаврилюка, бо він не впорався зі своєю роботою. Але підтримки у залі вона не отримала. Натомість депутати попросили поліцейського посилити контроль за крамницею на вул. Руській, 26. Мовляв, там у дворі тепер неспокійно через п’яні компанії. Уваги, на думку політиків, потребують і гуртожитки, що на просп. Злуки. Там начебто і «закладки» люди помічали, і шприців багато лежить довкола. Можливо, варто посилити наряди у цьому мікрорайоні.

Депутати
Депутати

Причини погіршення статистики аварійності довелося пояснювати Богдану Шевчуку. Він доволі докладно перелічив пропозиції, які внесли патрульні, щоб виправити ситуацію на наших дорогах. За його словами, документи уже передали в органи місцевого самоврядування.

- Так, є багато трагедій, де загинули пішоходи, але в більшості випадків вони були напідпитку і самі винні у трагедіях, - коментує він. Загалом наші працівники склали 600 адмінпротоколів на пішоходів. Втім, довести цю справу до кінця вдається не завжди. Адже не всі люди мають при собі документи, а ми їх затримувати для оформлення протоколу можемо лише на 3 години.

[embed]https://youtu.be/rwsjSqWtwOo[/embed]

Запитували головного патрульного Тернопільщини і про безхатьків та жебраків, які «промишляють» Тернополем і часто псують імідж міста перед гостями. Виявилося, що декого із таких «фігурантів» наші поліцейські ловили, купували їм квитки і відправляли додому – у Чернівці та на Івано-Франківщину.

[embed]https://youtu.be/0kRWZe-Dd2U[/embed]

Що цікаво, депутати прийняли звіт до відома – 34 «за». При цьому вони подякували панові Шевчуку за компетентність, глибоке знання свої справи і докладні відповіді на свої запитання. Єдине, на чому наголосив міський голова Тернополя Сергій Надала – це потреба у збільшенні кількості патрулів, особливо – на дорогах міста.

Депутати2
Депутати2

Зазначимо, з метою поліпшення ефективності виконання поліцією покладених на неї завдань щодо забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) розробили «Програму «Безпечна громада» на 2019-2020 рр.». Причому на 47-й сесії політики внесли зміни у цю програму. Зокрема, передбачили додаткове фінансування потреб правоохоронних органів у випадку поширення інфекцій COVID-19. Доповідав із цього питання начальник Відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання корупції та мобілізаційної роботи Петро Гукалюк. Він отримав від депутатів 34 «за».

Гукалюк
Гукалюк

До слова, доповідав пан Гукалюк і «Про внесення змін в Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону, військового призову та мобілізаційної підготовки Тернопільської міської територіальної громади на 2020 р.». Депутати дали 35 «за». На сесії також ухвалили низку господарських питань. Про це читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео