Оксана Бучко

Підприємці та громадські активісти отримали місце для зустрічей в одній із громад

P00312-142514(1)(1)

Підприємці та активна молодь зможуть працювати у коворкінг-центрі PavuTyna. Його відкрили у Великогаївській громаді на Тернопільщині за підтримки Програми USAID DOBRE.

- У нашій громаді дуже активна молодь, дієві громадські організації, тому нам вельми важливо мати такий креативний простір для їхніх занять. Приємно, що завдяки підтримці Програми DOBRE ми можемо наш центр запустити так швидко, – наголосив голова Великогаївської об’єднаної громади Олег Кохман.

Першим бізнес-клієнтом простору може стати шведсько-українська ІТ-школа Beetroot Academy. Вони можуть влаштовувати там навчання для молоді. Також незабаром мають розпочатися курси із вивчення іноземних мов.

- Дуже приємно допомагати справді дієвим ініціативам. Бажання мешканців вашої громади створити такий коворкінг, центр розвитку бізнесу – демонструє розуміння важливості  підтримки молоді. І я сподіваюся, що багато з них досягнуть успіху завдяки знанням та ідеям, які народяться тут, – сказав керівник Програми USAID DOBRE Беррі Рід.

P00312-135757(1)
P00312-135757(1)

Для центру Програма DOBRE закупила 18 потужних ноутбуків, мультимедійну дошку, меблі та побутову техніку на більше 850 тисяч гривень. Об’єднана громада відремонтувала приміщення для коворкінгу, вклад громади у проект – 974 тисячі гривень.

- Мені дуже подобається назва вашого центру. Павутина англійською – network, звідси й слово networking, тобто створення мережі, налагодження зв’язків задля спільної роботи. Я сподіваюся, що вам вдасться вибудувати дієву та креативну мережу між молоддю, бізнесом і самоврядуванням. Та разом ще більше розвинути вашу громаду, – зазначив Марат Кюрчевський, керівник проектів з місцевого самоврядування, децентралізації та розвитку парламенту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Центри розвитку бізнесу створені та обладнані на запит мешканців у рамках компоненту місцевого економічного розвитку Програми USAID DOBRE.

20200312_150906(1)
20200312_150906(1)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео