Тернопільські рятувальники продовжують боротися з вогнем в екосистемах

szhiganie_travy_i_listvy

Більше двадцяти пожеж в екосистемах зафіксували протягом минулої доби в Управлінні ДСНС у Тернопільській області. Аби побороти загоряння сухої трави та очерету, рятувальників залучали 22 рази у різних районах Тернопілля. 

Спеціально організовані підпали і неакуратне поводження з вогнем при сухій погоді призводить до моментального займання і швидкого поширенню полум’я на великі площі, нагадують у відомстві.

Найбільшу площу пожежа охопила поблизу села Чехів Монастириського району.Там виникло займання сухої трави на відкритій території на площі 5 га. Пожежу ліквідовано черговим та резервним караулами 19-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння пожежі врятовано хвойний лісовий масив площею 40 га.

У всіх випадках вдалося зупинити загоряння і не дати вогню завдати серйозної шкоди.

Рятувальники звертаються до всіх мешканців області бути вкрай обережними при використанні вогню на відкритих територіях. Незагашений недопалок або кинутий сірник можуть стати причиною масштабної пожежі, в якій загинуть не лише рослини, але і тварини. Скляні пляшки і їх осколки на сонячному світлі перетворюються в лінзи, що збирають промені в пучок, що приводить до самозаймання сухостою. А випалювання сухої трави та залишків соломи на полях давно визнано неефективним, руйнівним для екосистеми способом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео