Віра Олександрович

Мисливці на Тернопільщині оголосили «війну» паліям трави (фото)

1

Пожежі через підпал сухої трави та інших рослинних залишків – хронічна «хвороба» Тернопільщини. Причому загострюється ця проблема традиційно навесні. 

Скільки б місцеві рятувальними не зверталися із проханнями до краян, а кількість подібних пожеж так і не зменшується. Оригінальний спосіб боротьби із паліями вигадали, зокрема, у Великогаївській об'єднаній територіальній громаді (ОТГ). Але навіть поки що це не допомогло.

2
2

На сторінці ОТГ у соціальній мережі «Фейсбук» сьогодні, 19 березня, Роман Каракуць‎ розповів про акцію, яку провели місцеві мисливці. Цитуємо допис: «…Мисливці, які проживають у Великогаївській ОТГ, два дні їздили полями та узбіччями і розвішували агітацію щодо заборони спалювання сухої трави. Однак уже через кілька днів довелося гасили траву, яку підпалили біля Товстолуга. Причому це зробили біля самої таблички із написом «Палити суху траву суворо заборонено». На вашу думку, що треба робити, щоб зупинити цих неадекватних паліїв?».

Що цікаво, у коментарях люди радили мисливцям винних навіть бити. Проте більшість схилялася до думки про штрафування паліїв, причому – на великі суми.

Снимок
Снимок

До речі, принагідно Роман Каракуць поширив і фото, які робили мисливці під час своєї акції, а також тоді, коли довелося гасити пожежу зовсім поруч із житловими будівлями біля Товстолуга Тернопільського району.

3
3

4
4

5
5

6
6

7
7

Фото зі сторінки Великогаївська об'єднана територіальна громада 

Вибір читачів за тиждень

Відео