Віра Олександрович

Акція «Придбай Паску - купимо маску!» стала популярною у Тернополі

Паска

Дружини священників із Архикатедрального собору Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Тернополя радо долучилися до благодійної ініціативи під назвою «Придбай паску – купимо маску!».

Таку ідею запропонували для забезпечення потреб медиків міста і для харитативної діяльності ініціативної групи волонтерів @coronavirus.ternopil, повідомили на офіційному сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Зокрема, пані Марія Дутчак, дружина священника отця Романа Дутчака, випікає великодні паски. Кошти від їх реалізації спрямують на купівлю засобів індивідуального захисту для медиків. Натомість пані Марія Хомів, дружина отця Мартина Хоміва, вже провела благодійний психологічний марафон, учасники якого також підтримали акцію.

– Панує думка, що затишок у кожній оселі залежить насамперед від жінки, – каже Марія Дутчак. – У нашій сім’ї ми все робимо разом. У складний час карантину активно спілкуємося, читаємо книги, дивимося пізнавальні фільми. Уже все перескладали, вікна помили, випробували різні рецепти страв. Але наша родина не може стояти осторонь, коли весь світ бореться із пандемією. Молимось за лікарів, за хворих. Схиляємося перед мужністю лікарів, які щоденно йдуть на роботу, рятують найдорогоцінніше – життя людей!

Саме через це, за її словами, і народилася ідея, долучитися до ініціативної групи @coronavirus.ternopil: «Придбай Паску – купимо маску!».

Графіка
Графіка

– За виручені кошти ми придбаємо маски із підвищеним рівнем захисту і передамо їх лікарям, – запевняє пані Дутчак.

До речі, під час психологічного марафону психотерапевта Марії Хомів на тему «Як подолати стрес у час пандемії» слухачі також могли перерахувати добровільні пожертви на підтримку діяльності ініціативи @coronavirus.ternopil.

– Є безліч чинників, які стимулюють виникнення тривоги, – стверджує дружина священика. – Зазвичай, тривога виникає як тимчасова ситуаційна реакція на стреси повсякденного життя. Наявність тривожного розладу ми можемо припускати у тих випадках, коли тривога стає настільки сильною, що позбавляє людину здатності до нормального життя і діяльності. 

Не дарма деякі психіатри називають нашу епоху «сторіччям тривоги», нагадала Марія Хомів.

Фото з на офіційного сайту Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Української греко-католицької церкви (УГКЦ)

Вибір читачів за тиждень

Відео