Дарія Шевченко

Ініціатива народного депутата поширилась на збаразьких медиків (Відео)

200 одноразових комбінезонів та стільки ж респіраторів третього класу вітчизняного виробництва отримали медики Збаразького району. Їх розподілили між лікарями швидкої допомоги, районною лікарнею та сімейними медиками. Таку акцію провели у рамках проекту #Безпека_лікаря_наша_безпека , який започаткував народний депутат України Іван Чайківський.

До допомоги медикам долучились представники компанії «Агропродсервіс» на чолі із генеральним директором Андрієм Бараном. Було прийнято рішення, підтримати лікарів тих населених пунктів, де підприємство обробляє землі.

– У цей складний для України та світу час засновником компанії «Агропродсервіс», а нині народний депутатом Іваном Чайківським та генеральним директором підприємства Андрієм Бараном було прийнято рішення допомогти, захистити тих лікарів, медичний персонал, який стоїть на передовій у боротьбі з коронавірусом. Прийнято рішення допомогти лікарням, медичним працівникам у місцях, де компанії «Агропродсервіс» обробляє землю. Зокрема, Збаразький район, – зазначив директор ТОВ «Агро-Ланівці» Іван Хаблюк.

Голова Збаразької районної організації товариства Червоного Хреста Марія Милян розповіла, що вони також всіляко долучаються до допомоги та пошуку волонтерів, які б змогли забезпечити місцевих медиків засобами безпеки..

– Зараз дуже складна ситуація по всій Україні відповідно і у нашому району. Тому ми намагаємось допомагати лікарям швидкої допомоги, первинної медицини. Я дуже рада,що я знайшла таких благодійників і допомогли в такій важкій ситуації. Хочу подякувати за все, що сьогодні отримали, – сказав пані Марія.

Від імені медичних працівників Збаразького району виконуючий обов’язки директора центральної лікарні Валерій Суконнік подякував благодійникам за те, що вони не покидають їх у час пандемії.

– Ми всім вдячні, хто долучився до такої пожертви. Я думаю, що не зміліє українська держава, коли такі люди є тут. Ми думаємо, що все воздасться всім, хто причетний до цієї благодійної справи. Дуже вдячні всі працівники. Зараз захистити медичного працівника є великою проблемою,  – зазначив Валерій Суконнік.

 

Відео: Павло Лящинський і Ярослав Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео