Віра Олександрович

На що жителі Тернопільщини коштів не шкодують

Гривна

Понад 67,5 млн грн «патріотичного» податку вже сплатили на Тернопільщині. І отримана сума військового збору – вища, ніж торік.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На потреби українського війська платники податків Тернопільщини упродовж І-го кварталу 2020 року спрямували 67 млн 543,6 тис. грн військового збору, - уточнює в. о. начальника Головного управління ДПС в області Валерій Лісницький. - Надходження платежу перевищило сплату за відповідний період торік на 6 млн 908,1 тис. грн, або «плюс» 11,4%.

На його думку, це – результат відповідальної позиції працедавців нашого краю. Адже вони, гідно оплачуючи роботу своїх працівників, своєчасно перераховували податкові платежі.

- Відтак держбюджет стабільно отримував кошти на підтримку нашої армії, – констатує очільник податкового відомства Тернопілля. - Лише у березні цього року краяни внесли 23 млн 766,3 тис. грн, а це - на 2 млн 445,7 тис. грн більше, ніж торік.

У податковій принагідно нагадали: лише той, хто працює офіційно й отримує легальні доходи, сплачує відрахування на потреби армії, оскільки військовим збором оподатковують доходи у формі зарплати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачують платнику у зв’язку із трудовими відносинами. Відтак платники, які бажають підтримувати армію, повинні дбати про отримання легальних доходів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео