Орест Сарматський

Не всі тернополяни бояться COVID-19

unnamed-02-bc

Лише майже половина мешканців Тернополя вбачають небезпеку COVID-19 особисто для себе і своїх родин.

Такі дані оприлюднила Соціологічна група «Рейтинг».

– Результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» упродовж 13-16 квітня 2020 року серед мешканців Тернополя, продемонстрували, що 49% опитаних бачать реальною загрозу коронавірусу особисто для себе та для їхніх родин, 45% – протилежної думки, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що 55% опитаних зазначили, що мали роботу до запровадження карантину. Серед них, 21% сказали, що продовжують працювати в звичному режимі після запровадження обмежень. 17 відсотків  працюють дистанційно, 15% – перебувають у відпустці за власним бажанням і лише 2% – втратили роботу.

Попри карантин, 13% опитаних зазначили, що виходять з дому декілька разів на день, 30 відсотків – один раз на день.

Водночас, 48% заявили, що виходять лише раз на кілька днів, 8% – взагалі намагаються не виходити з дому.

Також 69 відсотків опитаних відповіли, що мають захисні маски в достатній кількості, 27% – мають, але недостатньо, 4% – не мають взагалі. Серед тих, хто має маски в достатній кількості, абсолютна більшість одягають їх часто, коли виходять на вулицю (близько 90%).

І ще. 97 відсотків опитаних жителів Тернополя підтримують запровадження вимоги обов’язкового носіння маски в громадських місцях. 74% – не заперечують щодо обмежень на відвідування парків, лісосмуг, прибережних зон на час карантину, 21 відсоток – проти. Останніх дещо більше серед молодших опитаних та чоловіків.

67% опитаних вважають запроваджені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом оптимальними. 20% стверджують, що вони є занадто м’якими. Лише 7 відсотків переконані, що заходи є надто жорсткими.

Фото: ТОЛЦ МОЗ України

Вибір читачів за тиждень

Відео