Попри невиконання бюджету, із казни Чорткова вже виділили майже 3 млн грн на боротьбу з коронавірусом

5c3b807389f369e5b6f6826c79752c06

У вівторок, 21 квітня, на каналі «ІнтерВізор» відбувся онлайн-марафон із міськими головами із різних куточків України, де обговорювали стан місцевих бюджетів в умовах пандемії та як муніципалітети протидіють поширенню коронавірусу. Тернопільщину представляв голова Чортківської громади Володимир Шматько.

– Ми вже більше місяця часу боремось з пандемією коронавірусної інфекції. Звичайно, що всі ці заходи не могли не позначитись на бюджеті міста. Безперечно, що головним завданням зараз є здоров’я людей, тому всі пріоритети місцевого бюджету (та маємо надію, що державного бюджету теж), мають бути сконцентровані на медицині. З місцевого бюджету ми вже виділили 2 млн 800 тисяч на медицину.

Карантинні заходи частково зупинили економіку, особливо це стосується малих міст, оскільки у сферах малого та середнього бізнесу – все зупинилось. В результаті місто Чортків лише за березень 2020 року недоотримав у місцевий бюджет 2 мільйони гривень (з 11 млн 400 тис. гривень надійшло лише 9 млн. гривень), – зазначив Володимир Шматько, відповідаючи на запитання журналістів.

За інф. Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео