Тернопільські медики швидкої допомоги почали протести через низькі зарплати (відео)

787885ee33dfbf1687efac4e6ce0f2a8

Сьогодні, 1 травня, працівники швидкої допомоги у Тернополі розпочали акцію протесту. Причиною стали низькі зарплати та відсутність доплати за контакт із хворими на COVID-19.

Вчора «Терен» писав про зарплати медиків швидкої допомоги у Тернополі. Так, лікар отримує понад 7 500 грн, фельдшер – неповних 4 800 грн та водій – понад 5 500 грн. І це люди, які щодня ризикують своїм життям. Окрім того, працівники швидкої не отримали і доплат за контакт із хворими на коронавірусну інфекцію. Враховуючи свої мізерні зарплати, медичні працівники сьогодні вийшли на попереджувальну акцію. Вони записали відео у якому поставили лише одне запитання: «Де наші підвищені зарплати?».

До цієї акції приєднались і медики із інших районів Тернопільщини. 

Ми були, є і будемо на передовій, ми не залишаючи свій пост працюємо, ризикуючи своїм життям, здоров'ям, наражаючи на небезпеку своїх рідних та близьких, ми не можемо вже мовчати! В умовах пандемії медик швидкої в середньому отримує 4-5 тис. грн, це не є нормальним! Влада розказує про 300 відсотків надбавок для медиків, але в декого «мінімалки» немає, обурюється працівниця швидкої у Борщеві.

,,борщів
,,борщів

копичинці
копичинці

Чортків
Чортків

Відео з акції можна переглянути за посиланнями: Чортків, Копичинці, Борщів.

Фото з соціальної мережі Facebook

Вибір читачів за тиждень

Відео