Дарія Шевченко

Лановецька лікарня отримала сучасне обладнання (відео)

Сьогодні Лановецька районна лікарня отримала суттєву допомогу від волонтерів. Медикам передали стаціонарний концентратор кисню. Обладнання є мобільним, тож його можна буде використовувати різнобічно. Функція приладу полягає у наступному: якщо в апараті штучної вентиляції легень закінчився кисень, концентратор зможе його компенсувати з повітря.

– Він є переносним та переробляє до 10 літрів кисню з повітря. Його можна використовувати і для інших людей в стаціонарі, – розповіла Тетяна Яцула.

Також волонтери передали медикам і засоби індивідуального захисту: щитки, комбінезони та маски. Завдяки ініціативі народного депутата України Івана Чайківського, соціально відповідальний бізнес долучився до акції #Безпека_лікаря_наша_безпека у час пандемії.

– На сьогоднішній день в Україні склалась така ситуація, що бізнес, який є відповідальний, працює в Україні,він допомагає лікарням. Сьогодні за кошти «Агропродсервісу» було придбано концентратор кисню, 20 захисних щитків, 1000 масок та 200 захисних костюмів, щоб захистити лікарів, які потім будуть захищати нас, – сказав Іван Хаблюк.

Головний лікар медичного закладу Омелян Гулько розповів, що у забезпеченні вони постійно мають потребу, оскільки його вистачає на 3-4 дні, адже при контакті з хворими на коронавірус засоби захисту потрібно часто змінювати

– Все залежить від потоку пацієнтів, якщо він буде серйозними, то забезпечення вистачає на  3-4 дні. Потім треба буде все змінювати. Наприклад, маску що 2-3 години потрібно змінювати, – зазначив Омелян Гулько.

На даний час у лікарні перебуває 1 хворий на COVID-19, загалом по Лановецькому районі лабораторно підтверджених є 19 випадків.

Відео: Павло Лящинський та Ярослав Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео