Віра Олександрович

Дитячі садочки у Тернополі можуть відкрити вже 1 червня

Похиляк

Якщо у школи юні тернополяни повернуться аж 1 вересня, то у садочки – 1 червня, однак це станеться лише за сприятливих епідеміологічних умов. Підготовка навчально-виховних закладів до роботи в особливому режимі триває.

Про це та інше йшлося під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 8 травня. Зокрема, присутні обговорювали можливість відкриття закладів громадського харчування і перукарень

Штаб_онлайн
Штаб_онлайн

Про можливість відкриття закладів дошкільної освіти у Тернополі вже на початку літа на засіданні доповіла начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Мовляв, із освітнім процесом у школах уже все зрозуміло. Натомість із дитсадками, на думку чиновниці, все залежатиме від епідситуації у місті, а також від обмежень, які на рівні держави планують зняти 22 травня. 

У садочках під час карантину проводять капітальні і поточні ремонти, каже вона. Водночас триває закупівля дезінфекційних засобів, термометрів, засобів індивідуального захисту для працівників і відвідувачів садочків, щоб до відкриття ми мали все необхідне.

Що цікаво, на літній період, як це було зазвичай, цього року садочки у Тернополі закривати не планують. Адже, за словами Ольги Похиляк, вихователі вже перебувають у профспілкових відпустках. До речі, точну дату відновлення роботи дитсадків пообіцяли повідомити на сайті Тернопільської міської ради додатково.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео