Віра Олександрович

Тернопіль: спортивні змагання без глядачів, а фітнесцентри мусять ще зачекати (фото)

Круть

Проведення спортивних заходів у Тернополі дозволили від сьогодні, 22 травня. Втім, не все так просто. До того ж, фітнесцентрам і приватним спортивним залам наказали ще зачекати.

Про це йшлося під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації вчора, 21 травня (також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Враховуючи зміни, внесені до Постанови Кабінету Міністрів від 11.03.2020 р. №211, у Ситуаційному центрі вирішили пом’якшити деякі вимоги карантину.

Штаб2
Штаб2

Отже, із 22 травня на території Тернопільської громади дозволили проводити спортивні заходи, але - лише за участі 50 осіб. Тобто йдеться про спортсменів, тренерів, спортивних суддів, інших осіб, які забезпечують організаційне супроводження. І це все - без глядачів.

- До переліку спортивних заходів, які дозволені із 22 травня, належать лише офіційні спортивні змагання і навчально-тренувальні збори, - наголошує начальник управління розвитку спорту та фізичної культури Микола Круть. - Їхнє проведення, зокрема, передбачає видання розпорядчого документу про проведення такого заходу організатором спортивного заходу.

Графіка
Графіка

Також, за його словами, у Тернополі вже дозволили:

- відвідування спортивних майданчиків із дотриманням протиепідемічних заходів, маскового режиму та соціального дистанціювання. На території майданчику дозволили перебувати не більш як одній особі на 10 кв. м площі;

- тренування спортсменів національних збірних команд.

- Зауважу, в оприлюднених документах не йдеться про звичайні тренування, - додає Микола Круть. – Інформації про початок роботи фітнесцентрів, приватних тренажерних залів також ще немає. Ця тема прозвучала лише у проекті очікуваних правок до постанови. Тому ми ще чекаємо, коли це введуть офіційно.

До речі, із метою забезпечення належного проведення на території Тернопільської громади спортивних заходів, зокрема офіційних спортивних змагань та/або навчально-тренувальних зборів, організаторам таких подій рекомендували узгоджувати з міським управлінням розвитку спорту і фізичної культури можливість та порядок їх проведення. Відповідну інформацію можна надати за електронною адресою: sport5tmr@gmail.com.

Графіка - з сайту Кабміну, фото - з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео