Тернополянам на замітку: 4 простих вправи, які допомагають від болю в шиї

Tired young businesswoman taking a break

Ця публікація актуальна для тих, хто довго працює у одному положенні сидячи за комп’ютером або ж виконує монотонну роботу. На виконання цих вправ доведеться витратити лише кілька хвилин. Вони допомагають зняти біль у шиї, розслабитись або ж слугують хорошою профілактикою. До того ж, такі вправи чудово розслабляють і знімають стрес.

Перед виконанням нижче наведених вправ бажано розігріти шию і м’язи, розтираючи їх або прикладаючи грілку.

Нахили голови при відчуттях болю у шиї

Сядьте на стілець так, щоб його спинка підтримувала вашу спину. Покладіть руки на коліна. Поверніть голову вправо, настільки далеко, як можете. Намагайтеся тримати підборіддя на рівні вище плечей. Поверніться в початкове положення, а потім поверніть голову ліворуч. Затримуйтеся в кожній позиції впродовж кількох секунд.

Бічні розтягування

Ці розтягування потрібно починати в тій самій початковій позиції, яку ми описали в попередній вправі. Проте у цьому випадку найважливіше дістати правим вухом якомога ближче до правого плеча.

Під час виконання цієї вправи не можна піднімати руки або плечі. До того ж, ви повинні відчувати невелику напруженість у шиї, коли нахиляєте голову. Неодмінно зверніть увагу на те, як правильно починати цю вправу.

Розтягування шиї вперед і назад

Сядьте на стілець  і нахиліть голову назад так, ніби хочете подивитися на стелю. Трохи привідкрийте рот, щоб не здійснювати завеликий тиск на щелепу. Не забувайте, що спину треба тримати рівно.

Поверніться в початкове положення, а потім нахиліть голову вперед так, щоб торкнутися підборіддям до грудей або постарайтеся сягнути його якомога ближче.

Під час виконання цієї вправи не можна сутулитися.

Поза лотоса (одна із вправ йоги)

Сядьте на підлогу та схрестіть ноги в позі лотоса. Якщо можете, закладіть обидві стопи на протилежні їм коліна. При цьому сидіть дуже рівно й затримайтеся в такій позі впродовж кількох хвилин.

Коли ви вперше спробуєте сісти в цю позицію, можуть виникнути болісні відчуття, однак з часом ви поступово звикатимете, і це мине.

Деякі люди люблять класти подушки собі під сідниці або ж на коліна, щоб почуватися зручніше в такому положенні, але краще це робити на твердій поверхні.

Усі вправи виконуйте мінімум по 5 повторень.

Пам’ятайте, біль у шиї терпіти не варто, адже він є досить поширеним явищем і має негативні наслідки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео