Орест Сарматський

Відновлення приміського залізничного сполучення на Тернопільщині – під питанням

IMG_0449

Борг у 500 млн грн за пільгові перевезення ставить під загрозу відновлення приміського сполучення у повному обсязі.

Як повідомляє Укрзалізниця, за 2019 рік та перший квартал 2020 року транспортне відомство не отримало від місцевих органів влади понад півмільярда гривень компенсацій за перевезення пільговиків. Місцева влада повернула перевізнику за вказаний період лише близько 20% від загальної суми за послуги, надані пільговим категоріям населення.

– За словами в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика, така ситуація ставить під загрозу відновлення приміського сполучення. Він закликав місцеві органи самоврядування, з якими укладено контракти, невідкладно погасити заборгованість. Це стане запорукою вчасного та повного відновлення приміського залізничного сполучення у ваших регіонах після завершення карантинних обмежень, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що торік місцева влада Тернопільщини заборгувала  Укрзалізниці 21,8 млн грн, а цього року – майже 6 млн грн.

Нагадаємо, що збитки від перевезення пільговиків у приміському сполученні повинні відшкодовуватися за рахунок місцевих бюджетів. Натомість Укрзалізниця хронічно не отримує кошти за здійснення цих перевезень.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео