Дарія Шевченко

На заміну 10-гривневої купюри скоро прийде монета такого ж номіналу

10UAH2015avers

3 червня в Україні Національний банк випустить в обіг нову монету номіналом 10 гривень. Паперову купюру більше не випускатимуть. За підрахунками НБУ, якщо дрібні гроші замінять на монети, держава заощадить круглу суму – 1 млрд грн..

Інша причина заміни паперових купюр це те, що вони швидко зношуються, а монети служать у користуванні довше. Про це повідомляє «Обозреватель». Отже, 3 червня регулятор випустить в обіг п’ять мільйонів монет номіналом в 10 грн. З цього ж дня всі торгові мережі, магазини та інші заклади зобов’язані приймати нову монету.

- З 3 червня 2020 року банки зможуть отримувати оновлені грошові знаки в НБУ і видавати їх своїм клієнтам. Національний банк подбав про максимальну зручність обміну – громадянам не потрібно спеціально обмінювати банкноти номіналом 10 гривень на оборотні монети цього номіналу, – заявлено в звіті регулятора.

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq-400x246
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq-400x246

10-гривневі купюри не варто обмінювати. Ними можна користуватись необмежену кількість часу. Проте у паперовому вигляді такий номінал більше не випускатимуть, тож з часом він повністю вийде з обігу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео