На Тернопільщині 10 людей, самі того не знаючи, перехворіли на коронавірусну інфекцію

2345

Як уже повідомляв «Терен» на Тернопільщині розпочали тестування населення на COVID-19 методом ІФА (імуноферментного аналізу). Саме це обстеження допомагає виявили антитіла до інфекції.

Наразі в нашій області протестували 84 особи, у 10 із них обстеження дало позитивні результати.

- Це означає, що люди мають певний рівень імунітету до коронавірусної інфекції. Ми отримали ще 10 тест-систем і вже готові до тестування окремих категорій населення, що визначені алгоритмом Міністерства охорони здоров’я України, — зазначила головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук.

Спочатку тестування проходять люди, які піддаються найвищому ризику зараження, люди, які забезпечують боротьбу з коронавірусом і працюють у вогнищах захворювання. Згодом можливість пройти ІФА-тестування матимуть усі верстви населення.

- Отож в області ми починаємо масштабну роботу по визначенню імуноглобулінів М (це рівень, що виявляє гостру стадію захворювання коронавірусної інфекції) та антитіл класу G, що з’являються, як правило, з 7-10 дня від появи клінічних симптомів. Тест на антитіла класу G визначає, чи перенесла людина хворобу. Якщо його зробити навіть через кілька місяців після захворювання, він покаже наявність антитіл. Проте ці тести не призначені для діагностики захворювання з першого дня, — повідомила Оксана Чайчук, зазначають в Тернопільській ОДА.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео