Тернопільщина розпочинає туристичний сезон

82357977_2727066850756298_6096161320200044544_n

Попри все ще наявні карантинні обмеження Тернопільщина поступово відкриває туристичні кордони. Наразі активно пропагується зелений відпочинок.

Допоки основними родзинками області є відомі печери (Вертеба, Кришталева, Озерна, Оптимістична, Млинки), Джуринський водоспад, Дністровський каньйон. Також планується поступове відкриття баз відпочинку. Однак далеко не всі літні табори приймуть дітей цьогоріч.

- Ми вже запрошуємо охочих полоскотати нерви сплавлятися Дністром. Головна умова - гарна погода та прекрасний настрій, - розповідає Віктор Кучер. - Сімейний відпочинок з дітками, індивідуальні тури, групові сплави по 7 осіб на плавзасобах, катамаранах та по двоє на каяк байдарках з можливістю 2+1 (крісло для дитини). В турах на два і більше днів поселяємо в намети такою кількість, як бажають туристи. Також подбали про комфорт щодо душу, туалету під час таборування.

В середньому за добу активного зеленого відпочинку доведеться викласти від 800 гривень. Мінімальна вартість прокату катамарану на весь день - 500 грн, з інструктором - близько 800.

Дводенний тур для однієї особи обійдеться від 600 гривень. У вартість входять супровід туроператора, харчування, сплав за продуманим маршрутом. Екстримтур (5 годин у човні в найбурхливіших водах) - від 600 гривень за умови мінімум 4 осіб.

Також у місцевих туроператорів (м. Тернопіль, Чортків, Заліщики) можна бронювати комбіновані одно- та кількаденні тури, або підбирати програму за власним бажанням.

Наразі обмеження щодо максимальної кількості осіб в групі не оголошені.

Нагадаю, через пару тижнів тернополяни вже зможуть поїхати на відпочинок за кордон.

Фото з соцмереж

Вибір читачів за тиждень

Відео