Орест Сарматський

На Тернопільщині реалізують українсько-польський проєкт

Заставка002

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» на Тернопільщині розпочалася реалізація ще одного проєкту. Зараз у приміщенні навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області проходять спеціальну підготовку члени добровільної пожежної охорони Байковецької громади. 

Як повідомили «Терену» у Тернопільському регіональному офісі U-LEAD, Байковецька та Мельнице-Подільська ОТГ беруть участь у проєкті «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України – Наступний крок», який розроблений Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща та фінансується Програмою «ULEAD з Європою». 

– Основною метою проєкту є забезпечення належного рівня безпеки для громадян та навколишнього середовища в об’єднаних територіальних громадах. Також громади отримають допомогу в налагодженні роботи добровільних пожежних команд, пройдуть тривале навчання та матимуть можливість ознайомитися з роботою добровільних пожежних команд в Республіці Польща, – розповіла Наталя Онищук, керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD.  

Під час навчань представники добровільних пожежних команд працюють над алгоритмом надання домедичної допомоги потерпілим при пожежі, ДТП чи іншій надзвичайній ситуації. Аналогічні навчання тижнем раніше пройшли члени добровільної пожежної команди Мельнице-Подільської ОТГ.

Байківці 2 (Copy)
Байківці 2 (Copy)

Нагадаємо, що минулого року Тернопільську область з робочим візитом відвідав координатор проєкту «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України», Марек Ковальські. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео