Віра Олександрович

У Тернополі відкриють ресторани і полегшать життя водіям (відео)

Тернопіль

Уже від завтра, 5 червня, у Тернополі планують відкрити ресторани, а не лише їхні літні майданчики. Окрім того, водіям хочуть дозволити возити в авто більшу кількість пасажирів. І правила самоізоляції для людей похилого віку стануть тепер легшими.

Про старт наступного етапу послаблення карантинних правил у нашому місті сьогодні, 4 червня, розповів міський голова Сергій Надал.

Тобто пом’якшення карантину планують, попри спалах інфекції на станції швидкої допомоги. Втім, останнє слово ще мають сказати фахівці, що входять до міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації. Засідання за участі медиків відбудеться завтра вранці.

Нагадаємо, в Україні діє адаптивний карантин, тобто ситуацію контролюють у кожному регіоні окремо, зважаючи на конкретну епідемічну ситуацію. Також із 5 червня у нашій державі хочуть дозволити внутрішні перельоти і проведення релігійних заходів. Але – лише за умови дотриманням дистанції не менш як 1,5 метра. В авто можна буде пересуватися 5-ти особам.

– У нас буде можливість ввести черговий етап послаблення карантинних заходів, оскільки Тернопіль підпадає під ті умови, які були прописані МОЗом і Кабінетом Міністрів щодо загальної кількості хворих і числа хворих у лікарнях, – каже Сергій Надал. – Тож ми плануємо дозволити роботу ресторанам і кафе, тобто приймати клієнтів вже у приміщеннях. Втім, їм доведеться зберігати передбачену дистанцію між місцями для сидіння і розміщення не більш як 4-х клієнтів за одним столом.

До речі, у вихідні, 6, 7 і 8 червня, у Тернополі та області буде хмарно із проясненнями, причому без опадів. Температура удень, за повідомленнями синоптиків, коливатиметься від 15-ти до 24-х градусів тепла, а вітер буде помірним. Тож вочевидь у зелених зонах міста буде чимало відпочивальників.

Фото і відео зі сторінки Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео