Оксана Бучко

Тернополяни можуть піти на каву з автором гімну Революції гідності

100710756_705706603520277_4078092415582339072_o

До благодійної акції, яка відбуватиметься у форматі аукціону ,можуть долучитись тернополяни. Для цього слід обрати лот для оплати, під яким зустріч за горня кави з відомою особою. Перша хвиля такої акції під назвою «Кава з волонтером» спрямована на збір коштів для реалізації проєкту «ПомагайБус».

Організатори акції – представники МБФ «Галицька Громада» – займаються реалізацією низки проєктів – «ОдежиНа», «ІнфоЦентр», «КОЛО» (проєкт психологічної підтримки), «Захистимо медиків Тернопільщини», «Дністровська зозуля» та «ПомагайБус». Таким чином зібрані кошти на акції підуть для пришвидшення отримання допомоги людям – на них хочуть купити мікроавтобус. За допомогою транспортного засобу будуть доставляти допомогу в інтернатні та медичні заклади, продуктові набори сім’ям у складних життєвих обставинах.⠀

Тернополяни вже можуть познайомитися з першим волонтером акції став Artisto (Ростислав Боьоме), голос якого п’ять років тому звучав зі всіх динаміків і рінгтоном із телефонів. Щойно почувши, що у Києві студенти вийшли на Майдан, щоб відстояти своє європейське майбутнє, він того ж дня прилетів в Україну і залишився на Майдані до кінця. Бо ще за півтора року до листопада 2013-го започаткував проект Revolution Ukraine – з «Гімну змін для України», який згодом став неофіційним гімном Революції гідності.

Народившись у Львові та більш як пів життя проживши у Німеччині, він не міг збагнути, чому його Батьківщина скута кайданами корупції і брехні. «Ще не вмерла Україна, хай живе – і геть руїна, Так, як мати любить сина, Україна любить нас. Як Шевченко заповів, ми кайдани порвемо, Правду й волю в своїй хаті разом ми відстоїмо…», – звучало тисячоголосо, відгукуючись у серцях не лише молодих й активних, а й і старих, і малих. Звучало у світі –репортери закордонних ЗМІ часто брали інтерв’ю, і майже рідна німецька ставала у нагоді.

Кілька місяців «зализування ран» на другій батьківщині – і наприкінці 2015 – початку 2016 об’їздив усі дитячі колонії в Україні та інтернати на Сході. Бо дбав про майбутнє вже обпаленої війною України. Мав що сказати цим дітям з важкою долею, бо народився і виріс на Сихові, та й у Кьольні, був час, мав не найкращу компанію. Передусім – вкладав у дитячі серця віру у власні сили, прагнення до мрії, мрію і - любов, бо лише вона змінить світ.

Щоб заробити на навчання у Театральній академії у Кьольні, він працював прибиральником, у друкарні, на заводі та будівництві. Нині реалізовує себе як актор у Німеччині, хоч мріє зніматися в Україні. найвідоміше у його акторському доробку - німецький фільм «Кремль» (роль Івана Грозного), серіал «Вавилон – Берлін» (режисер Том Тиквер), стрічка Kids run, одна з номінанток цьогорічного Берлінале.

Захоплюється психологією і астрологією, вивчає історію релігії, цікавиться походженням цивілізації і сучасними методами впливу на маси.

Читає українську класику, опановує гру на фортепіано і шукає душевну гармонію. Багатогранний і суперечливий. Патріот України і громадянин Всесвіту. Колишній егоїст.

Правила участі у акції наступні:

-Стартова ціна за кавовий лот від 100 гривень і вище. Мінімальний крок підняття  ставки – 50 грн. «Покупці» коментують фото обраного волонтера із зазначенням суми ставки. Для тих, хто соромиться або просто не хоче афішувати свою персону чи бажає зробити сюрприз, пропонуємо варіант «анонімна ставка». Ви надсилаєте номер лота й розмір ставки адміністратору спільноти.

-Лот можна викупити миттєво, заплативши актуальну ціну ставки не в гривнях, а в євро (для прикладу якщо сума ставки 200 грн. за лот який вас цікавить, то викупити його можна миттєво за 200 євро). Можливе продовження аукціону у випадку згоди переможця та самого учасника лоту. В такому випадку ставки будуть прийматися за умови, якщо вони будуть не менше, ніж ставка людини, що викупила лот в євро.

-Приймаються ставки, зроблені тільки під дописом на цій сторінці. Ставки зроблені в коментарях під «репостами» не будуть враховані.

-Торги тривають 7 днів. Перемагає найвища ставка.

-По закінченню аукціону переможець переказує потрібну суму на картковий рахунок організації.

-Після зустрічі обов’язково робите селфі з волонтером та викладаєте під лотом з хештегом #кавазволонтером #ПомагайБУС #Галицька_громада на своїй сторінці в ФБ.

Організатори нагадують, що «Кава з волонтером» – це посиденьки, тільки пристойне кавування і нічого більше.

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео