На Тернопільщині судитимуть водія маршрутки, випавши з якої, померла дівчина

Screenshot_2

Судитимуть водія рейсового автобуса, з якого випала неповнолітня дівчина. Внаслідок падіння вона отримала важкі травми й померла дорогою до лікарні. Трагедія сталася минулоріч у жовтні. Якщо суд визнає кермувальника винним, йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

- Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно водія автобуса з міжміських перевезень за ч.2 ст.286 КК України. 18 жовтня 2019 року на ділянці автодороги «Тернопіль – Скалат – Жванець» із пошкодженим дорожнім покриттям, водій автобуса не обрав безпечну швидкість руху для контролю за рухом транспортного засобу. Кермувальник допустив наїзд на перешкоду і в результаті цього технічно справний запірний механізм аварійного виходу задніх дверей відімкнувся та з нього випала неповнолітня пасажирка, – повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області.

Окрім цього водія звинувачують у порушенні ПДР. Він не забезпечив обов’язкових місць для сидіння, узяв до автобуса пасажирів, котрі стояли, враховуючи й потерпілу.

Разом з тим у прокуратурі нагадують про ст. 62 Конституції України, відповідно до якої особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео