У Тернополі вшанували пам'ять владики Михаїла Сабриги (фоторепортаж)

dwe1

Сьогодні, 29 червня, виповнюється 14 років з Дня відходу до вічності блаженної пам’яті владики Михаїла Сабриги, єпарха Тернопільського УГКЦ. Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк очолив заупокійну молитву в Архикатедральному Соборі Тернополя.

У Марійському духовному центрі «Зарваниця», де похований блаженної пам’яті кир Михаїл, відбулася заупокійна Свята Літургія, яку очолив сотрудник МДЦ о. Ярослав Новіцький, спільно з адміністратором МДЦ «Зарваниця» о. Ігорем Засійбідою та о. Зеновієм Пахолком. Священники відслужили Панахиду на місці поховання владики Михаїла, у криптах дзвіниці Марійського духовного центру. Про це повідомляє пресслужба МДЦ.

dwe1
dwe1

dwe3
dwe3

dwe5
dwe5

dwe2
dwe2

dwe4
dwe4

Преосвященний владика Михаїл Сабрига народився 22 листопада 1940 року у с. Бортків, Золочівського району, Львівської області.

24 лютого 1974 року отримав священичі свячення з рук митрополита Володимира Стернюка, а 11 жовтня 1986 року  у час підпілля таємно відбулася єпископська хіротонія. З виходом УГКЦ із підпілля владика Михаїл став єпископом-помічником Львівської архиєпархії.

З січня 1990 року він служить у Тернополі. У 1992 на Синоді Єпископів УГКЦ було ухвалено створити Тернопільську єпархію, а владику Михаїла призначили її екзархом. У 1993 році була створена Тернопільсько-Зборівська єпархія і владику Михаїла було номіновано її єпархом.

Помер блаженної пам’яті владика Михаїл Сабрига 29 червня 2006 року Божого на 66 році свого життя.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео