Віра Олександрович

Спецоперація СБУ: ділки на Тернопільщині зрубали дубів на 1 млн грн 

СБУ1 (1)

Учасникам групи, яку співробітники місцевого управління СБУ викрили на нелегальній вирубці державного лісу, уже повідомили про підозру. Нічого дивного у цьому немає, адже зловмисники завдали збитків екосистемі Тернопільщини на майже 1 млн грн.

Зауважимо, спецпризначенці викрили ділків, які незаконно рубали дерева цінних порід, причому – у промислових масштабах. У фігурантів відразу вилучили понад 50 кубічних метрів зрізаної деревини, а також техніку для її зрізування і транспортування.

– За версією слідства, нелегальний бізнес налагодили кілька жителів Тернопільської області, – повідомили у Секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області. – Вирубку дерев вони здійснювали на території лісонасаджень, що перебувають у комунальній власності. Нелегально зрізану сировину зловмисники збували комерсантам.

За оцінками експертів, лише на двох задокументованих правоохоронцями ділянках фігуранти завдали збитків екосистемі регіону на майже 1 млн грн.

СБУ2 (1)
СБУ2 (1)

– Наразі двом учасникам групи повідомили про підозру за ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України – «незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинило тяжкі наслідки», – уточнюють в управлінні СБУ. – На техніку фігурантів рішенням суду наклали арешт.

До речі, викриття і документування протиправної діяльності спецпризначенці проводили спільно із поліцейськими та співробітниками екологічної інспекції під процесуальним керівництвом працівників Тернопільської місцевої прокуратури.

Фото надані Сектором взаємодії із ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео