Тернопільські водії не нестимуть кримінальної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані

Володимир Зеленський

Відтепер тернополяни не нестимуть кримінальної відповідальності за водіння у стані алкогольного спяніння. Президент України Володимир Зеленський підписав указ.

«Терен» уже повідомляв про те, що з 1 липня 2020 року мав вступити в дію закон про кримінальну відповідальність водіїв, які кермують автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. На жаль, даному закону так і не вдалося реалізуватися. Президент України Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради зі своїм підписом проєкт, який скасовує кримінальну відповідальність за зазначене порушення.

- Станом на 1 липня Президент не підписав даний закон про кримінальну відповідальність. Формально в дію вступив законопроєкт про кримінальну відповідальність, ухвалений ще восени 2018-го. Він мав набути чинності саме 1 липня, - йдеться у повідомленні парламенту.

Нагадаємо, закон №3314 Верховна Рада ухвалила 17 червня. Водії, які кермували автівками у нетверезому стані та яких затримала поліція, мали нести кримінальну, а не адміністративну відповідальність.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео