Захмелілі тернопільські водії тепер нестимуть не адміністративну, а кримінальну відповідальність (відео)

алкоголь за кермом

Кермувальники авто не тільки з Тернопільщини, але і з усієї України, які перебуватимуть в стані алкогольного сп’яніння, нестимуть не адміністративну, а кримінальну відповідальність.

Так, з 1 липня 2020 року на місце події під час затримання правоохорнцями водія напідпитку та геть п’яних водіїв, викликатимуть слідчо-оперативну групу, а кермувальник може отримати судимість.

– Криміналізувати п’яних водіїв вирішили парламентарії ще два роки тому. А два тижні тому передумали і повернули цей злочин до адміністративного кодексу. Закон має запрацювати з дня на день, коли його підпише президент. Проте гайки для нетверезих кермувальників все ж підкрутять, – повідомляють на сайті ТСН.

На даний час з 10 тис. грн штраф піднімуть до 34 тис. грн, а якщо трапиться рецидив, то до 51 тис. грн і із забороною кермування до трьох років.

– Також до кінця року планують всемеро підняти покарання для гонщиків. Камери автоматичної фіксації за місяць роботи назбирали 31 млн гривень. Покарання гривнею дало результати – пояснюють у поліції. Лише за місяць кількість перевищення швидкості зменшилась у 4 з половиною рази, – повідомляють на сайті ТСН.

У поліції хочуть в семеро підняти штрафи для гонщиків, які нахабно перевищують швидкість.

Фото з відкритих джерел, відео із сайту ТСН

Вибір читачів за тиждень

Відео