Тернопіль має на кого рівнятися

1111

Відтепер львів’яни літнього віку зможуть без проблем сплачувати комунальні послуги онлайн. EasyPay, Львівська міська рада та Пласт допоможуть усім охочим із онлайн-кабінетом, передачею показників лічильників онлайн та оплатою в інтернеті.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

- Давно немає необхідності годинами стояти у черзі, аби оплатити комунальні послуги. Але люди, особливо старшого віку, продовжують це робити. Адже традиційний спосіб оплати є для них звичним та видається безпечнішим. А користуватися інтернетом більшість пенсіонерів не вміють. Тому стартував новий проект, який посприяє тому, аби оплата онлайн стала доступною кожному незалежно від віку.

Кожного місяця комунальні підприємства надсилають рахунки, а люди старшого віку — найвідповідальніші платники. Тепер оплатити комунальні послуги онлайн не буде для пенсіонерів чимось фантастичним та незрозумілим, — зазначають організатори.

В межах проєкту, підопічні Територіального центру підтримки літніх громадян зможуть по телефону проконсультуватися із волонтерами із Пласту або ж працівниками центру.

- На обслуговуванні у Львівському міському територіальному центрі перебувають понад 1800 осіб. Більшість з них отримує допомогу в оплаті комунальних послуг, або ж самостійно здійснює таку оплату. Однак у будь-якому випаду цей процес часто відбувається із перебуванням у довжелезних чергах, — розповідає керівник Територіального центру Віталій Брославський.

Ідейником проєкту є Олексій Даців, який пластує з 1994 року.

- Ідея допомогти літнім людям безпечно сплачувати комунальні послуги виникла під час карантину. Для кожного пластуна присяга — це як дороговказ у житті. І другим пунктом присяги і відповідно обов’язком пластуна є допомога іншим. Так і прийшло рішення об'єднати навколо себе небайдужих людей і разом з ними втілити цей проєкт, — ділиться Олексій Даців.

- Сьогодні існують інші методи оплати комунальних послуг, зокрема оплата через інтернет. Але люди старшого віку чи то не наважуються, чи бояться змінювати свої звички. Тому стартує проект, метою якого є допомогти та навчити, осіб поважного віку оплачувати комунальні послуги онлайн, — додає Віталій Брославський, директор Львівського міського територіального центру соціального обслуговування.

Кожен, хто хоче отримати онлайн консультацію, як оплачувати послуги онлайн, може звернутися на безкоштовну гарячу лінію EasyPay.

Крім того, друковані брошури з детальною інструкцією «Як сплачувати послуги без черг?» доступні в ЦНАПах та відділеннях Львівського міського територіального центру. А соціальні працівники центру, в свою чергу, здобули необхідні навички на онлайн-тренінгу від компанії EasyPay, тож зможуть якісно консультувати своїх підопічних.

Зрештою, кожен охочий може долучитись до цієї ініціативи і навчити своїх рідних спрощувати такі повсякденні речі, як оплата комунальних рахунків. Для цього достатньо переглянути відео або зателефонувати на гарячу лінію та отримати консультацію.

Фото: ЛМР

Вибір читачів за тиждень

Відео