Віра Олександрович

Тернопільщина отримала гроші на ремонт «DRIVE ZONE» і «SMART-лабораторію» (відео)

Хома

Тернопільщина вже отримала 4 млн 700 тис. грн на розв’язання першочергових освітянських проблем у 12-ти закладах. Це відбулося завдяки урядовій програмі «Спроможна школа для кращих результатів».

Про це сьогодні, 10 липня, розповіла начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. Вона пояснила, що, відповідно до державної програми, фінансування передбачили як на капітальні і поточні ремонти, так і на реконструкцію навчальних закладів. Але на таку допомогу можуть розраховувати лише заклади загальної середньої освіти із умовою створення у себе нового освітнього середовища.

– Наголошую, програма «Спроможна школа для кращих результатів» діє тільки для закладів загальної середньої освіти, – уточнює чиновниця. – Тож до неї не можуть підключитися ані дошкільні заклади, ані заклади професійної освіти.

Нагадаємо, урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів» – це фінансова підтримка закладів освіти на ремонт будівель шкіл, завершення недобудов, закупівлю обладнання для класів та оновлення навчальних кабінетів, інтер’єрів у коридорах тощо. Таку програму розробили для того, аби облаштувати у школах безпечне і комфортне середовище для кожного учня і вчителя.

– Заклади середньої освіти з Тернопільщини передали до Міністерства освіти і науки аж 86 відповідних пропозицій, – пояснює пані Хома. – Наразі у МОН погодили 12 об’єктів, які реалізовуватимуть за кошти програми за умови співфінансування для районів і громад у розмірі 10%, а для міст обласного значення – 30%. Загальна сума сягне 20 млн грн. Але цей перерозподіл коштів – щомісячний, тому поки що область отримала 4 млн 700 тис. грн.

Перелік об’єктів, які отримали добро від МОН: - «Медіатека – новий світ інформації», капітальний ремонт частини приміщень 1-го поверху спального корпусу Теребовлянського НВК; - енергозберігаючі заходи в Козівській школі І-ІІІ ст. №1; - закупівля засобів навчання та обладнання для кабінетів природничо-математичних предметів Борщівського НВК «Школа І-ІІІ ст. №3-гімназія ім. Р. Андріяшика»; - створення лінгафонного кабінету в Скала-Подільському навчально-виховному комплексі, «SMART-лабораторія – сучасний інформаційний простір для повноцінної якості освіти»; - закупівля обладнання для кабінету географії для Збаразької школи І-ІІІ ст. №1; - закупівля обладнання для кабінету біології Збаразької школи І-ІІІ с. №2; - обладнання сучасного кабінету інформатики у спеціалізованій школі І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням іноземних мов смт Залізці; - закупівля обладнання для кабінету біології і кабінету хімії у Великоберезовицькій школі І-ІІІ ст.; - закупівля засобів навчання та обладнання для класів Борщівської школі І-ІІІ с. №1; - капітальний ремонт «DRIVE ZONE»-території здоров’я й успіху учасників освітнього процесу Вишнівецької школи І-ІІІ ст.; - капітальний ремонт даху спортзалу і допоміжних приміщень Бережанської школи І-ІІІ с. №3.

Зауважимо, всі вказані проєкти втілюватимуть за кошти субвенції із державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів».

Фото надане Тернопільською обласною державною адміністрацією

Вибір читачів за тиждень

Відео