Тернополянам на замітку: у басейні діють свої правила

плавець

Під час плавання працюють м’язи всього тіла. Але через підтримку тіла водою, навантаження на суглоби іде мінімальне. Саме тому цей вид спорту включають в комплекс лікування ожиріння. Якщо ви читали наші поради для новачків в плаванні і знаєте про користь від цього виду спорту, ознайомились із стилями та типами плавання, помилками в техніці, яких припускаються новачки, то зараз саме час дати вам декілька порад і поговорити про правила водного руху.

Тож якщо ви розпочали тренування, то будьте ласкаві, починайте правильно - з розминки. Адже тіло і м'язи вимагають не аби якої підготовки. Тому виділіть 5 хвилин для розігріву.

Спершу опануйте один стиль, щоб організм та тіло до нього звикли. Згодом виробиться динамічний стереотип і налаштується дихання.

Включайте спортивний азарт, змагайтеся самі з собою, намагаючись з кожним заняттям поліпшити час, техніку, витривалість.

Поважайте інших плавців і будьте доброзичливими. Адже, якщо ще хтось не знав, то плавання, як і будь-який спорт, вимагає певних правил:

- крайні доріжки для новачків, впевнені плавці займають центральні доріжки;

- як і у звичайному русі, плавати потрібно по правій стороні доріжки, уникаючи середини або лівого краю, щоб не зіткнутися з іншим плавцем;

- обганяти плавця можна лише з лівого боку;

- Якщо вам призначене індивідуальне тренування в басейні, то постарайтеся не спізнюватися, щоб не порушувати графік занять інших спортсменів і виявляйте повагу до тренера.

  Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео