Оксана Бучко

На Тернопільщині виявили недбалість митника

115

У службовій недбалості підозрюють митника на Тернопільщині. Збитки через це оцінюють у понад 1 млн 800 тис. грн.

За процесуального керівництва прокуратури Тернопільської області інспектору одного з відділів Галицької митниці ДМС України повідомили про підозру в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), повідомляє пресслужба прокуратури області. За даними слідства, полягає вчинок у невідповідному оформленні  працівником митниці матеріалів щодо переміщення підприємцем товарів за заниженою вартістю через митний кордон України.

Інспектор направив їх для розгляду судом після закінчення строків притягнення винної особи до відповідальності. Рішенням суду суб’єкта підприємницької діяльності визнано винним у вчиненні митного правопорушення, однак справу закрито у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності. Внаслідок службової недбалості посадовця митниці, правопорушник уникнув відповідальності за порушення митних правил. Держава понесла збитки на суму 1 млн 817 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео