Оксана Бучко

У Тернополі ресторатори вимагають не пов’язувати поширення COVID-19 із часом доби (фото, відео)

Власники та працівники 27-ми ресторанних закладів Тернополя зібрались під стінами облдержадміністрації 17 липня. Вони виступають проти рішення КМУ №588 від 8 липня 2020 року, в якому йдеться про заборону працювати після 23:00.

Про результати акції буде відомо після зустрічі із представниками обласної влади о 12:00.

- Рішення Кабінету Міністрів – абсурдне, бо виходить, що вірус розходиться після 23:00. І хоча місцева влада готова йти на поступки, поліція керується рішенням Кабміну, - розповів представник об’єднання рестораторів Тарас Ковальчук. - Обмеження після 23:00 – це втручання у нашу діяльність. Ми дотримуємось усіх вимог карантину. Тому не розуміємо, чому не можемо працювати повноцінно.

Наразі учасники акції сподіваються на відповідну реакцію після їхнього звернення. Адже вдаватись до методів перекриття дороги, які використали у Херсоні, не хочуть.

- Я прийшов на підтримку того, щоб нам дозволили працювати, як і всім, - розповідає працівники одного із ресторанних закладів у Тернополі Іван. - Карантинна ситуація внесла багато труднощів у роботу, тож тепер потрібно виходити і заробляти гроші. Ресторанна сфера сьогодні і так переживає важкі часи. Тому не треба ще більше ускладнювати цей період.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«298268,298267»]  

Нагадаємо, згідно з пп. 15 і 16 п. 3 постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392» від 8 липня 2020 р. № 588 на період дії карантину забороняється робота після 23-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдальнь, кафетеріїв, буфетів тощо), закладів культури, крім кінотеатрів та крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Фото, відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео