Орест Сарматський

Експерти прогнозують зростання світового споживання картоплі (Агроколонка)

2301 (Copy)

Аналітики прогнозують подальше зростання світового ринку картоплі. 

Про це пише agronews.ua.

– За даними аналітичного агентства IndexBox, передбачається, що в найближче десятиріччя світове споживання бульби зростатиме на 1,5% щороку, – йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що найбільше споживають картоплі китайці — 93 мільйони тонн на рік. Одразу за ними йдуть Індія та Україна.

– Країнами з найвищим рівнем споживання картоплі на душу населення стали Білорусь, Україна і Нідерланди. Зокрема, кожен українець споживає 521 кілограм картоплі на рік, — підкреслює видання.

Нагадаємо, Україна не зможе повністю виконати стандарт з продажу виключно митої картоплі.

2302 (Copy)
2302 (Copy)

В Україні буде знижуватися ціна на соняшник та соняшникову олію

В Україні буде знижуватися ціна на соняшник та соняшникову олію через рекордний урожай культури, який очікується у новому сезоні 2020-2021 рр.

Про це повідомляє agronews.ua.

Так, аналітики німецького агентства OilWorld вважають, що контракти на поставку соняшникової олії з насіння старого врожаю значною мірою виконані, попит буде слабшати, що спричинить зниження ціни соняшнику.

Очікується валовий збір соняшнику в Україні 16-16,2 млн т. Проте, деякі експерти повідомляють, що через дощі та високу температуру в багатьох регіонах втрати врожаю олійної культури можуть скласти від 15% до 80%.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео