Оксана Бучко

Як депутати Молодіжної ради у Тернополі вдосконалювали вміння

mmr-ternopolya-2020

Тренінг «Мотивація до підприємництва та визначення зовнішніх та внутрішніх ресурсів молодого підприємця» у Херсоні та міжрегіональний молодіжний meetup «Від мрій до дій» так проводять час мер та депутати Молодіжної міської ради у Тернополі. Під час навчань вдосконалюють свої навички.

15 липня у Херсоні мер ММР Романна Павлюк взяла участь у тренінгу «Мотивація до підприємництва та визначення зовнішніх та внутрішніх ресурсів молодого підприємця». Тренінг відбувся в рамках реалізації проекту «Об’єднання та підвищення взаєморозуміння української молоді через розвиток молодіжного підприємництва та розбудову місцевих громад Донецької, Львівської, Харківської і Херсонської областей». Учасники працювали над розробкою своїх проектів під контролем двох тренерів, а згодом обговорювали всі нюанси та деталі. У подальшому мер сподівається на плідну співпрацю з Молодіжною радою Херсона.

А 16 липня ММР Тернополя долучилась до ініціативи Ради Європи «Участь громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні». В рамках цієї ініціативи відбувся міжрегіональний молодіжний meetup «Від мрій до дій», на якому Молодіжну міську раду Тернополя представляв заступник молодіжного міського голови Ярослав Жданович. Впродовж 1,5 годин представники шкільних та молодіжних спільнот, неурядових організацій та молодіжних ініціатив (Львів та Львівська область, Дрогобич, Тернопіль, Кривий Ріг, Кролевецька ОТГ, Нововодолазька ОТГ, Київ, Березань, Кам’янське, Полтава, Вінниччина, «Центр науки Тернополя», «Пласт», «Українська академія лідерства» тощо) презентували свої успішно реалізовані проєкти, обмінювалися досвідом участі молоді у прийнятті рішень, озвучували запитання, що виникали під час реалізації молодіжних ініціатив. Окрім того, обговорили питання реалізації молодіжних ініціатив через шкільний громадський бюджет, як новий інструмент участі, що дозволяє молоді бути активною, впливовою, відповідальною та дає можливість повною мірою долучатись до розвитку своєї громади. Це є особливо актуальним для Тернополя, адже цього року в місті теж почала діяти програма шкільного бюджету участі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео